Aanvraag energielabel

ik wil een energielabel aanvragen voor…

Particulieren Bedrijven

Welk energielabel voor uw gebouw?
Heeft u het energielabel van uw gebouw al op een zichtbare plek hangen? Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Energiezuinige gebouwen zijn bij voorbaat aantrekkelijker voor een koper of huurder. Een hoger label betekent namelijk een lagere energierekening, minder CO₂-uitstoot en meer woon- en werkcomfort. Wie wil dat nu niet?

Energielabel, of boete?
Heeft u geen idee of uw gebouw al een energielabel heeft? Dat is gemakkelijk te controleren en indien nodig op te stellen. Door de energielabelplicht na te leven voorkomt u een boete en tegelijkertijd opent het deuren naar een doeltreffende aanpak tot energiebesparing.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van het definitieve energielabel bij de verkoop, verhuur en oplevering van gebouwen. Dat geldt voor zowel woningen en utiliteitsgebouwen als kantoren, winkels, e.a.. Bij het ontbreken hiervan legt de ILT direct een geldstraf op. De boetes variëren van €405,- voor woningen tot ruim €20.250,- voor kantoren. Belangrijk om te weten: binnenkort zijn voor kantoren de labels G t/m D niet meer voldoende.