ICT Landschapsscan

Een ICT-landschap dient u te helpen, in plaats van tegenwerken

Herkent u het dat op het moment dat er een nieuw ICT-gerelateerd probleem in uw organisatie ontstaat, u direct op zoek gaat naar een nieuwe applicatie om dit probleem op te lossen? En deze applicaties vaak geen of onvolledige informatie met elkaar uitwisselen? Waardoor er een wirwar van eilandjes ontstaat binnen uw ICT-landschap? Geen structuur op netwerkschijven en dat collega’s alle informatie en bestanden op hun eigen pc of laptop bijhouden? En heeft u eigenlijk een idee hoe het is geregeld met de back-ups?

Orde in het ICT-landschap

Schrik niet als u een of meerdere vragen met ‘ja’ heeft beantwoord. U bent zeker niet de enige. DuurzaamGebouw en IT-Technology helpen u de orde terug te brengen in uw ICT- en informatielandschap. Er ontstaat inzicht in de primaire en secundaire applicaties die uw organisatie gebruikt, welke processen ze ondersteunen en hoe ze (eventueel) informatie uitwisselen.

Wij helpen u met het opzetten van een goed georganiseerd ICT-landschap en selecteren de ideale dienstverleners. Hiervoor brengen we eerst uw ICT-landschap en informatiehuishouding visueel inzichtelijk. Zonder dat u hoeft af te wijken van uw corebusiness, levert ons gedegen advies in verbeterpotentieel u velen voordelen op!

Werken met de cloud… Hoe doe ik dat?

Wij horen u de vragen al stellen: Wat is een cloud? Kan alles naar de cloud? Heeft mijn organisatie het wel nodig?  Hoe zorg ik dat mijn medewerkers dit begrijpen? Wie heeft er toegang tot onze data? En misschien wel de belangrijkste… Wat levert het mij op?

Zonder enige strategie ‘naar de cloud’ is zinloos. Bovenal, het levert u niks op. Uiteraard zijn er genoeg voordelen om een (een deel) ICT-landschap uit te besteden, maar het is belangrijk om hierbij het doel niet uit het oog te verliezen. Een ICT-landschap is meer dan alleen een dienstverlener.

Als dienstverlener ondersteunen wij u stapsgewijs op een praktijkgerichte en open manier. Er zitten namelijk zeker grote voordelen om bepaalde onderdelen naar een cloud-omgeving over te brengen, maar wel met beleid en visie en niet omdat het een modewoord is.

DuurzaamGebouw als ICT-partner

De kracht van DuurzaamGebouw | HumbleBuildings zit in het grote dienstenaanbod. HumbleBuildings bestaat onder andere uit een IT-Technology: DG ICT. Sinds 2011 ondersteunt DG ICT alle bedrijven binnen HumbleBuildings. Wij werken al jaren met diverse organisatie samen zoals Kentalis, Infraspeed, (universitaire) ziekenhuizen en Broshuis.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met onze consultants via ons contactformulier.