Abonnement borging vastgoeddata

We doen het hier net even anders: een doorlopende conditiemeting

Het is gebruikelijk om een conditiemeting op basis van de NEN 2767 om de 4 jaar uit te voeren. Met de NEN 2767-inspectie krijgt u inzicht in de status van een gebouw inclusief alle installaties en bouwkundige onderdelen.

De vierjaarlijkse inspectie blijkt niet in alle gevallen de meest aangewezen oplossing te zijn om de conditie van vastgoed te bepalen. Speciaal hiervoor biedt DuurzaamGebouw een dienst aan met hetzelfde resultaat en flexibel in te zetten: de doorlopende conditiemeting.

Hoe gaat DuurzaamGebouw te werk met de doorlopende conditiemeting?

In tegenstelling tot het laten uitvoeren van één inspectie in de 4 jaar, wordt met een doorlopende conditiemeting een tweemaandelijkse controle uitgevoerd op 1/24 van alle elementen. Deze inspecties worden uitgevoerd conform NEN 2767. Aan de hand van de conditie van de installaties stellen we een gebrekenlijst op, inclusief eventuele gebreken. We verwerken de geconstateerde condities vervolgens in Humble.

De juiste inspecties altijd op tijd

Het resultaat van deze unieke werkwijze is dat, over een periode van 4 jaar (48 maanden), alle elementen zijn geïnspecteerd conform de wettelijke eis. U kunt ook kiezen voor een interval. Dit betekent dat we 1/12 elementen om de 4 maanden inspecteren. Met als uniform uitgangspunt dat alle elementen over een periode van 4 jaar zijn geïnspecteerd.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze gecertificeerde inspecteurs of adviseurs via ons contactformulier.