NEN 3140

Wat doet u voor elektriciteitsveiligheid in uw gebouw?

In ieder gebouw wordt er gebruik gemaakt van elektrische installaties. Denk bijvoorbeeld aan computers, printers, lampen en stopcontacten. Net zoals iedere gebouweigenaar wilt u dat uw gebruikers in alle veiligheid hun werkzaamheden uitvoeren, toch? Speciaal daarvoor is de NEN 3140-methodiek ontwikkeld.

NEN 3140 biedt de mogelijkheid om uw medewerkers veilig te stellen

Officieel is een NEN 3140-keuring niet verplicht, maar als het aan de Arbowet ligt wordt het dat in toenemende mate wél. Dit geldt ook voor private overeenkomsten als verzekeringspolissen en overeenkomsten tussen installatie-eigenaren (opdrachtgevers), installateurs en inspecteurs (opdrachtnemers). Deze keuring is een manier om voor de vereiste elektriciteitsveiligheid te zorgen. Daarnaast leidt het tot veiligere arbeidsomstandigheden binnen uw organisatie en vermindert het de kans op storingen en ziekteverzuim. Zo wordt de kans op bedrijfsongevallen en financiële en reputatieschade verkleind.

Hoe gaat DuurzaamGebouw te werk met de NEN 3140?

DuurzaamGebouw is gespecialiseerd in het uitvoeren van NEN 3140-inspecties. Wij beschikken over een team van uitstekend opgeleide, gekwalificeerde inspecteurs/adviseurs. Zij kunnen u, naast op maat gemaakt advies, duidelijkheid geven over de staat van uw elektrische installaties en kenbaar maken welke veranderingen nodig zijn om de installatie veilig te krijgen volgens de Arbowet. De NEN 3140-keuring bestaat onder andere uit visuele inspecties, metingen en beproevingen.

Effectieve inspecties

Onze gekwalificeerde inspecteurs/adviseurs voeren binnen een minimaal tijdsbestek de inspecties uit, om een adviesrapport uit te kunnen brengen. In dit rapport zal, naast het onderhoudsadvies voor uw installaties, ook een inspectiefrequentie worden geadviseerd. Onze inspecteurs richten zich op de techniek en juridisch verantwoordelijke aspecten van de elektrische installaties.

Mogelijkheden

DuurzaamGebouw biedt inspecties voor zowel grote als kleinere organisaties. Met onze kennis kunt u er zeker van zijn dat u voldoet aan alle eisen die nodig zijn wanneer een verzekering een NEN 3140-inspectie van u vraagt. Tevens zijn er verschillende soorten inspectieabonnementen mogelijk.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze gecertificeerde inspecteurs via ons contactformulier.