Technical Due Diligence

Ontdek waar de potentie ligt voor uw gebouw #TechnicalDueDiligence

Het kopen of verkopen van een vastgoedobject kan een spannend moment zijn. Vaak roept zo’n moment vele vragen op: voldoe ik aan de wet- en regelgeving? Is er een meerjarenonderhoudsplan aanwezig? Hoe staat het gebouw er technisch voor? Is het energielabel nog geldig? Vragen die u niet zonder enige hulp snel kunt beantwoorden. Het laten uitvoeren van een Technical Due Diligence (TTD) kan u hierbij zeker helpen.

Waarom kiezen voor een Technical Due Diligence?

Wanneer u van plan bent om te investeren in vastgoed of op het punt staat uw vastgoed te verkopen, vraagt dit om een zorgvuldige aanpak. Het zal u dan ook niet verbazen dat Technical Due Diligence letterlijk ‘gepaste zorgvuldigheid’ betekent. Een TTD is een onderzoek naar de kwaliteit van een vastgoedobject op onder andere juridische, fiscale, bouwtechnische en commerciële aspecten.

DuurzaamGebouw helpt u bij de aan- en verkoop van vastgoed

Met onze Technical Due Diligence krijgt u inzicht in alle mogelijke risico’s van gebouwen en voorzieningen. Een TTD kan zowel toegespitst op enkele onderdelen of zo uitgebreid mogelijk zijn. Enkele voorbeelden van onderdelen zijn een asbestinventarisatie, bodemonderzoek, vastgesteld energielabel, maatvoering volgens de NEN-normen en technisch onderzoek op elektrotechnische en (werktuig)bouwkundige elementen. Samen met u bespreken we uw wensen. Ons doel is om alle gewenste risico’s voor u in kaart te brengen.

Hoe gaat DuurzaamGebouw te werk met Technical Due Diligence?

Met onze ervaren adviseurs en inspecteurs kunnen we inspelen op het vraagstuk van de klant. Het inzichtelijk maken van potentiële risico’s is bij dit soort grote beslissingen onmisbaar. Na het onderzoek ontvangt u van DuurzaamGebouw een TTD-rapportage waarin op een zorgvuldige wijze de gewenste geanalyseerde onderdelen staan beschreven.

Met een TTD voorkomt u onvoorziene situaties en kan uw aan- of verkoopproces met vertrouwen en veel plezier verlopen.

Heeft u verder nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze gecertificeerde inspecteurs via ons contactformulier.