Nieuws

single.php
Gerard beklimt de Kilimanjaro voor het goede doel

Op 21 september 2017 gaat Gerard Lokhorst beginnen aan zijn reis om de Kilimanjaro te beklimmen. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika. De top is maar liefst 5895 meter hoog! Gerard gaat deze klim niet alleen maken voor de geweldige ervaring, maar hij gaat deze expeditie vooral tegemoet voor het goed doel.

ALLSAFE Climb4School

Gerard steunt samen met een groep van 24 man ALLSAFE Climb4School. Dit initiatief is een onderdeel van ALLSAFE Secondary School, een project van Stichting4Life. Deze stichting is actief in Kenia, met name in de sloppenwijk Kibera, Nairobi. In dit gebied zijn er maar weinig middelbare scholen. De meeste kinderen zijn daardoor gedwongen om te stoppen met onderwijs na het basisonderwijs. ALLSAFE Secondary School licht toe: “Onderzoek heeft uitgewezen dat ieder jaar onderwijs, op latere leeftijd, 8% extra inkomen oplevert.”

Met het beklimmen van de Kilimanjaro kunnen er, met het ingezamelde geld, kinderen weer naar de middelbare school en een vierjarige opleiding volgen. In de afgelopen expedities in 2014 en 2015 hebben de expeditieleden ervoor gezorgd dat er ruim 430 kinderen zicht hebben op een hoopvolle toekomst. Dat is een geweldig resultaat! Voor €75,- kan er één kind namelijk al een heel jaar naar school.

Hoe kunt u sponsoren?

Wij hopen ook dat u de kinderen wilt steunen door Gerard te sponsoren. Dit kan via de onderstaande link of op het Preuvenement in Barneveld op 30 augustus. Op deze gelegenheid, mits uw aanwezigheid, zal het u zeker niet ontgaan waar u Gerard kunt sponsoren. Wij zien u graag op 30 augustus en/of uw bijdrage tegemoet!

https://www.allsafe.nl/climb4school Contact

Wil je antwoord op je vraag?