Nieuws

single.php
Project Vrije Universiteit Amsterdam: Gebouw Wis- & Natuurkunde

De laatste jaren zijn van het gebouw Wis- & Natuurkunde van het VU ingegaan. Zoals de plannen er nu voor staan wordt het pand over zes jaar gesloopt. Tegen die tijd is het nieuwe gebouw voor Wis- & Natuurkunde opgeleverd, namelijk het VU Imaging Center Amsterdam.

Het Wis- & Natuurkunde gebouw komt uit 1965 en heeft een totale oppervlakte van 50.000m². Voor de komende zes jaar wil het VU een veilige werkomgeving garanderen voor de gebruikers van het gebouw. Er wordt tot op heden onder andere onderwijs gegeven en het cyclotron en de dierengeneeskunde worden hier ondergebracht. De dierengeneeskunde afdeling is er sinds 2000. Dit pand wordt er uiteindelijk afgesneden en niet gesloopt.

Vanuit de visie om het gebouw efficiënt te laten functioneren voor de komende zes jaar heeft DuurzaamGebouw geadviseerd de inventarisatie op te splitsen in bouwdelen. Via deze werkwijze wordt elk bouwdeel apart beoordeeld en krijgt men inzicht in welke staat de verschillende delen verkeren. De focus tijdens deze opdracht lag nadrukkelijk op het inzichtelijk maken van de aanwezige gebreken.

Om geen onnodige kosten in het pand te investeren, heeft DuurzaamGebouw advies gegeven voor de nodige veranderingen voor het behouden van een veilige werkomgeving. Dit zijn investeringen gericht op een veilig binnenklimaat, een veilige werk- en leeromgeving. De werkzaamheden bestonden uit het inspecteren van de installaties, luchtbehandelingskasten, technische ruimtes, daken, lokalen en kelders.

Inspecteurs: Ferdi de Nooij en Rits van der WoudeContact

Wil je antwoord op je vraag?