Nieuws

single.php
Vooral huurwoningen met energielabel

Vooral huurwoningen hebben energielabel

Tot 31 december 2010 is aan bijna 1,8 miljoen woningen een Energielabel toegekend. Dit is een kwart van de woningvoorraad. Hieronder zijn ruim anderhalf miljoen huurwoningen. Ruim 80 procent van de woningen met een Energielabel is eigendom van een woningcorporatie. Van de overige verhuurders heeft minder dan 20 procent van de woningen een Energielabel.

De verdeling van Energielabels over de verschillende energieklassen verschilt tussen huur- en koopwoningen. Bij de circa 120.000 koopwoningen met een Energielabel is het aandeel energieonzuinige klassen (E tot en met G) 7 procent hoger.

Het aantal huurwoningen met een Energielabel in de klassen E tot en met G is in 2010 met 3 procent gedaald. Het gaat om corporatiewoningen die zijn gerenoveerd naar een meer energiezuinige klasse, gesloopt of verkocht. Er is dus een lichte verbetering van de kwaliteit van de huurwoningen zichtbaar. Volgens het convenant Energiebesparing Corporatiesector streven woningcorporaties bij een ingrijpende woningverbetering naar Energielabel B of ten minste een verbetering van twee energieklassen.Contact

Wil je antwoord op je vraag?