Nieuws

single.php
VvE’s Energiezuiniger

VVE’s Amersfoort energiezuiniger door garantstelling
In Amersfoort starten vijf Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) samen met partners de grootschalige renovatie van 110 woningen. De woningen van het duurzaamheidproject Surinamelaan stijgen hierdoor van energielabel E naar B, wat een CO2-reductie van ruim 25 procent oplevert. De provincie Utrecht staat garant voor 1,1 miljoen euro.

Normaal gesproken is financiering van energiemaatregelen bij VvE’s lastig. Adviseurs van de gemeente Amersfoort en provincie Utrecht hebben de mogelijkheden in kaart gebracht. De provincie subsidieert het project met ruim 35 duizend euro per VvE en een garantstelling van 1,1 miljoen euro door de provincie Utrecht via het Garantiefonds Energie.

Het Garantiefonds Energie van de provincie Utrecht staat open voor MKB’ers, non-profit instellingen als VVE’s, scholen en verenigingen in de provincie Utrecht, die willen investeren in grote duurzame energieprojecten. De provincie staat garant voor de meerkosten van het duurzame energieproject als deze tussen de vijftig en vijfhonderd duizend euro bedragen. In totaal is er twintig miljoen euro beschikbaar. Woningcorporatie Vallei Wonen uit Woudenberg ontving als eerste een garantstelling en kreeg daarmee de financiering rond van een warmte/koude-opslagsysteem voor het nieuwe woonzorgcomplex De Tuinen.Contact

Wil je antwoord op je vraag?