Nieuws

single.php
Warmtescan Amersfoort

Op 1 december 2009 is met een vliegtuigje vanuit de lucht een opname gemaakt van het warmte­verlies via het dak van alle gebouwen in Amersfoort. Hiervoor is gebruik gemaakt van een camera die infrarood­beelden maakt op basis van temperatuur­metingen. De camera kan zeer geringe verschillen in warmte vast stellen. Op deze manier kunt u zelf zien of uw woning aan warmte verliest. De resultaten van de warmtescan zijn nu te zien op http://thermografie.aerodata-surveys.com/amersfoort

Warmteverlies
Uit onderzoek is gebleken dat 30% van het warmteverlies van een gebouw via het dak verloopt. Daarnaast is de mate van dakisolatie vaak een indicator van isolatie van het gehele gebouw. Het warmteverlies via het dak is daarom gemiddeld genomen een goede aanwijzing van het warmteverlies van uw gehele woning of bedrijfspand. Het stelt u in staat om in één oogopslag te zien hoe het met uw pand gesteld is. Bij een matig tot zeer ernstig warmteverlies is het raadzaam om isolerende maatregelen te nemen.

Warmtebeelden
Als u op thermografie.aerodata-surveys.com/amersfoort klikt verschijnt de kaart met de warmtebeelden van Amersfoort. Door te klikken op het vergrootglas kunt u inzoomen. Ook kunt u op adres zoeken met de zoekfunctie rechtsboven in beeld. Door de vinkjes rechtsboven aan of uit te zetten kunt u kiezen tussen een gedetailleerde weergave per pand of een gemiddelde. Geadviseerd wordt voor gedetailleerde weergave te kiezen. Dan kunt u precies zien op welke plekken er sprake is van warmteverlies.

Isolatiemaatregelen
Is uw woning geel, oranje of rood dan is er sprake van sterk tot overmatig warmteverlies. Als dit het geval is kunt u met isolerende maatregelen het warmteverlies tegengaan, zoals het plaatsen van HR++ glas en een betere isolatie van de vloer op de begane grond. Op de afbeelding hieronder kunt u zien welke maatregelen mogelijk voor u van toepassing zijn en welke besparingen dit met zich meebrengt. Ga naar warmtescan om te zien hoeveel warmte uw eigen woning of bedrijf verliest.

 Contact

Wil je antwoord op je vraag?