Nieuws

single.php
Werken in Gouda

Gouda, een rijke historie

Heeft u wel eens een bezoek gebracht aan Gouda? Gouda is een echt middeleeuwse stad en met name rondom de Sint Jan en in het zuidelijke deel van de stad waant u zich in vroegere eeuwen.

De Goudse binnenstad bezit een grote hoeveelheid monumentale panden. Neem het Oude Stadshuys, een monumentaal pand dat stamt uit de vijftiende eeuw. Het ligt midden in de historische binnenstad van Gouda. Een indrukwekkend pand op een prachtige locatie.

Voor panden zoals het Oude Stadhuys, maar ook de Waag en de St. Janskerk is het mogelijk om subsidies te ontvangen van de Rijksdienst, omdat deze gelooft in tijdig, planmatig onderhoud. Wij gaan deze subsidies, bekend als Brim-declaraties, in orde maken voor de gemeente Gouda.

Brim

Brim staat voor Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten. De subsidie is een jaarlijkse tegemoetkoming in de kosten van onderhoud van monumenten.

In de gemeente Gouda zijn er twintig rijksmonumenten subsidiabel gesteld, waarvan we de onderhoudskosten declareren bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hierdoor krijgt de gemeente 30% van de gemaakte onderhoudskosten retour.

Voor vijf rijksmonumenten loopt de Brim eind 2016 af. Wij gaan voor deze rijksmonumenten een nieuwe subsidie genaamd ‘Sim’ (Subsidieregeling instandhouding monumenten) aanvragen. Deze aanvragen moeten ingediend zijn vóór 1 april 2016.

Contrast in de stad

Wat ook een kijkje waard is, is het Huis van de Stad. Dit is sinds 2012 het nieuwe gemeentehuis van Gouda, dat de vele contrasten van deze stad weergeeft.

DuurzaamGebouw gaat voor de gemeente Gouda het advies, de aanbesteding en het toezicht voor het aanbrengen van zonnepanelen op het Huis van de Stad en de Garenspinnerij verzorgen.Contact

Wil je antwoord op je vraag?